Hard Light Productions Forums

Hosted Projects - Standalone => Wings of Dawn => WoD Archive => Topic started by: CommanderDJ on October 16, 2010, 08:36:40 pm

Title: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: CommanderDJ on October 16, 2010, 08:36:40 pm
Hmm.
When I try and load up A Nordera Day, I get this error when trying to get into the main hall:

Code: [Select]
Could not load in main hall mask '2_MainScreen-M'!

(This error most likely means that you are missing required 1024x768 interface art.)
<no module>! KiFastSystemCallRet
<no module>! WaitForSingleObject + 18 bytes
<no module>! <no symbol>
<no module>! <no symbol>

However, the AND main hall does appear, and then I get a warning about the current campaign not being found, so I go to the campaign room, select AND, and when I try and go back to the main hall, I get the same error again. Once I click past that, if I click anywhere on the AND main hall, including places where there are no buttons, I get the "Exit Game?" prompt. Sadface.

I do have AND selected as the mod in the launcher, with Wings of Dawn and the 3.6.12 MVPs as secondary mods.

fs2_open.log attached. What have I ****ed up?

EDIT: The correct fs2_open.log is attached in a later post.
Title: Re: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: General Battuta on October 16, 2010, 08:48:57 pm
Turn your resolution up above 640x480?
Title: Re: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: Spoon on October 16, 2010, 08:50:58 pm
According to the debug log you posted this gets loaded
Code: [Select]
-mod mods\Resurgence,mediavps_3612
which should be
Code: [Select]
-mod WoD AND,Wings of Dawn,mediavps_3612
So you either misclicked something or posted the wrong debug log  :p

From the sound of your post though, it sounds like AND gets loaded but it failed to load/find Wings of Dawn.
Because the mask file (the one that tells the game where the buttons in the mainhall are located) is located in the Wings of Dawn folder. Only the mainhall picture is in AND.
Title: Re: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: CommanderDJ on October 16, 2010, 09:28:12 pm
You're right. I did post the wrong debug log. Here is the correct one.

EDIT: That stuff you said about it failing to find WoD seems to be right, as I neither get the WoD splash screen nor the WoD intro cutscene. Just the default MVPs ones. I'll try perhaps setting WoD to a primary mod instead of secondary.

EDIT#2: That didn't work.

[attachment deleted by admin]
Title: Re: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: Iss Mneur on October 16, 2010, 09:37:37 pm
You're right. I did post the wrong debug log. Here is the correct one.
You apparently don't have anything in the folder Wings of Dawn as no vps are loaded and there are no supported files in the folder.

Using my psychic powers you have put both AND and Wings of Dawn in a sub-folder called mods.  So either you need to edit the mod.ini in mods\WoD AND to reflect non-standard layout or move the mod folders in mods subfolder into the root Freespace folder (recommended). 

I should add that having your mod folders not directly in the root Freespace folder is unsupported.
Title: Re: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: CommanderDJ on October 16, 2010, 09:52:02 pm
Wow, really? I actually didn't know that. I thought I remembered reading somewhere that a dedicated mods folder should be created. Man, this is gonna clutter things up.

Okay, so I've moved both my Wings of Dawn folder and my AND folder into my main FS2 directory. I now tried running AND with WoD and the MVPs as secondary mods. When i tried it with a release build, I got a window after the intro cutscene that told me the current setup had generated 95 warnings. The mainhall loads okay, then when I click Ready, I get this:

Code: [Select]
Could not load in 2_CommandBrief-mb!
<no module>! KiFastSystemCallRet
<no module>! WaitForSingleObject + 18 bytes
<no module>! <no symbol>
<no module>! <no symbol>

I click past it, and the briefing interface is completely unresponsive.

So I tried with a debug build, and I got an error during startup, saying

Code: [Select]
EFF: No frame images were found.  EFF, ExpMissileHit1.eff, is invalid.

<no module>! KiFastSystemCallRet
<no module>! WaitForSingleObject + 18 bytes
<no module>! SCP_DumpStack + 354 bytes
<no module>! Warning + 430 bytes
<no module>! bm_load_animation + 2088 bytes
<no module>! weapon_explosions::Load + 249 bytes
<no module>! weapon_expl_info_init + 141 bytes
<no module>! weapon_init + 44 bytes
<no module>! game_init + 1900 bytes
<no module>! game_main + 519 bytes
<no module>! WinMain + 330 bytes
<no module>! __tmainCRTStartup + 358 bytes
<no module>! WinMainCRTStartup + 15 bytes
<no module>! RegisterWaitForInputIdle + 73 bytes

From the looks of it, there would have been a string of other errors, but when I tried to click past it, FS2 crashed.

Log attached. What have I done this time? I apologize for being such a n00b.


[attachment deleted by admin]
Title: Re: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: Iss Mneur on October 16, 2010, 10:15:41 pm
Wow, really? I actually didn't know that. I thought I remembered reading somewhere that a dedicated mods folder should be created. Man, this is gonna clutter things up.
Yes really.  Every MOD should have its own mod folder directly in the root directory.



Next issue is that your mediavs_3612 folder is not being loaded, which means you are not loading mediavps.  It seems that the space you have in the -mod line (after the second comma) is causing FSO to look for a folder with a leading space.  Yes this shouldn't actually be a problem, but it is, so you need to make sure that your the line -mod line reads WodAND,WoD,mediavps_3612 not WodAND,WoD, mediavps_3612.  Since you are using a launcher this means that the WodAND mod.ini needs the secondarylist line fixed (space removed).

Also, your WoD-Core.vp seems to be out of date or corrupted, so please re-download WoD-Core.vp from the WoD release thread.
Title: Re: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: CommanderDJ on October 16, 2010, 10:23:24 pm
Done, and done. Fixed the spacing, and redownloaded the core file. Everything works now. Thank you for your help. :D

Title: Re: Errors trying to run A Nordera Day
Post by: Spoon on October 17, 2010, 06:03:05 am
Good to see it has been resolved  :)