Hard Light Productions Forums

General FreeSpace => FreeSpace & FreeSpace Open Support => Topic started by: ShenBear on February 29, 2008, 04:08:07 pm

Title: 3_6_10-20071007 used to work, then broke.
Post by: ShenBear on February 29, 2008, 04:08:07 pm
I was running FSOpen 3_6_10-20071007  just fine for weeks... then I downloaded and ran 3_6_10 INF to play through S:AH and INF1, which was perfect. Now, 3_6_10-20071007 won't work. Whether I try to start the game or FRED, any of the 3_6_10 builds I try to run get a crash to desktop as soon as I open them. 3_6_9 is still running just fine, so I don't know what's going on...

Any suggestions?
Title: Re: 3_6_10-20071007 used to work, then broke.
Post by: karajorma on March 01, 2008, 03:22:55 am
Could be a corrupted pilot file I suppose. Rename your data folder, make a new one and try again. If that doesn't get it, run a debug build and post the FS2_Open.log here.
Title: Re: 3_6_10-20071007 used to work, then broke.
Post by: ShenBear on March 01, 2008, 01:40:38 pm
Recreating the players folder has no effect. Debug works on 3.6.9 but 3.6.10 still gives me a crash as soon as I open it. However, I -do- get an FS2_open file: Here is the text

Code: [Select]
==========================================================================
DEBUG SPEW: No debug_filter.cfg found, so only general, error, and warning
categories can be shown and no debug_filter.cfg info will be saved.
==========================================================================
FreeSpace version: 3.6.10
Passed cmdline options:
  -env
  -mipmap
  -missile_lighting
  -glow
  -nomotiondebris
  -spec
  -cache_bitmaps
  -ballistic_gauge
  -dualscanlines
  -orbradar
  -rearm_timer
  -targetinfo
  -3dwarp
  -warp_flash
  -mod mediavps
Building file index...
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mp-710_adveffects.vp' with a checksum of 0x55caf318
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mp-710_effects.vp' with a checksum of 0xe22bdcc2
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mp-710_models.vp' with a checksum of 0x20b9069a
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_adveffects.vp' with a checksum of 0xfeb54970
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_core.vp' with a checksum of 0xb6cb1f6a
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_effects.vp' with a checksum of 0x1986a43c
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_models.vp' with a checksum of 0x2f8a711a
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_music.vp' with a checksum of 0xcca92482
Found root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_textures.vp' with a checksum of 0x2c43a80e
Found root pack 'C:\games\freespace 2\FS2OGGcutscenepack.vp' with a checksum of 0x84396e99
Found root pack 'C:\games\freespace 2\multi-mission-pack.vp' with a checksum of 0x377695e0
Found root pack 'C:\games\freespace 2\multi-voice-pack.vp' with a checksum of 0xd50e7442
Found root pack 'C:\games\freespace 2\root_fs2.vp' with a checksum of 0xce10d76c
Found root pack 'C:\games\freespace 2\smarty_fs2.vp' with a checksum of 0xddeb3b1e
Found root pack 'C:\games\freespace 2\sparky_fs2.vp' with a checksum of 0x164fe65a
Found root pack 'C:\games\freespace 2\sparky_hi_fs2.vp' with a checksum of 0xa11d56f1
Found root pack 'C:\games\freespace 2\stu_fs2.vp' with a checksum of 0xd77da83a
Found root pack 'C:\games\freespace 2\tango1_fs2.vp' with a checksum of 0x4c25221e
Found root pack 'C:\games\freespace 2\tango2_fs2.vp' with a checksum of 0x86920b82
Found root pack 'C:\games\freespace 2\tango3_fs2.vp' with a checksum of 0x705e8d71
Found root pack 'C:\games\freespace 2\warble_fs2.vp' with a checksum of 0xd85c305d
Searching root 'C:\games\freespace 2\mediavps\' ... 3 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mp-710_adveffects.vp' ... 2063 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mp-710_effects.vp' ... 91 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mp-710_models.vp' ... 31 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_adveffects.vp' ... 299 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_core.vp' ... 88 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_effects.vp' ... 580 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_models.vp' ... 399 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_music.vp' ... 15 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\mediavps\mv_textures.vp' ... 1526 files
Searching root 'C:\games\freespace 2\' ... 137 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\FS2OGGcutscenepack.vp' ... 10 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\multi-mission-pack.vp' ... 110 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\multi-voice-pack.vp' ... 307 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\root_fs2.vp' ... 157 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\smarty_fs2.vp' ... 10 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\sparky_fs2.vp' ... 3027 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\sparky_hi_fs2.vp' ... 1337 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\stu_fs2.vp' ... 2355 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\tango1_fs2.vp' ... 32 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\tango2_fs2.vp' ... 15 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\tango3_fs2.vp' ... 10 files
Searching root pack 'C:\games\freespace 2\warble_fs2.vp' ... 52 files
Found 23 roots and 12654 files.
AutoLang: Language auto-detection successful...
Setting language to English
Initializing OpenAL...
  Using 'Generic Software' as OpenAL sound device...
  OpenAL Vendor     : Creative Labs Inc.
  OpenAL Renderer   : Software
  OpenAL Version    : 1.1

... OpenAL successfully initialized!
Failed to init speech
GR_CPU: Family 15, MMX=Yes
Initializing OpenGL graphics device at 1280x800 with 32-bit color...
  Initializing WGL...
  Requested WGL Video values = R: 8, G: 8, B: 8, depth: 32, double-buffer: 1
  Actual WGL Video values    = R: 8, G: 8, B: 8, depth: 32, double-buffer: 1
  OpenGL Vendor     : ATI Technologies Inc.
  OpenGL Renderer   : RADEON XPRESS 200M Series SW TCL x86/MMX/3DNow!/SSE2
  OpenGL Version    : 1.4.5524 WinXP Release

  Using extension "GL_EXT_fog_coord".
  Using extension "GL_ARB_multitexture".
  Using extension "GL_ARB_texture_env_add".
  Using extension "GL_ARB_texture_compression".
  Using extension "GL_EXT_texture_compression_s3tc".
  Using extension "GL_EXT_texture_filter_anisotropic".
  Using extension "GL_ARB_texture_env_combine".
  Using extension "GL_EXT_compiled_vertex_array".
  Using extension "GL_EXT_draw_range_elements".
  Using extension "GL_ARB_texture_mirrored_repeat".
  Unable to find extension "GL_ARB_texture_non_power_of_two".
  Unable to find extension "GL_ARB_vertex_buffer_object".
  Unable to find extension "GL_EXT_pixel_buffer_object".
  Using extension "GL_SGIS_generate_mipmap".
  Using extension "GL_EXT_framebuffer_object".
  Using extension "GL_EXT_texture_rectangle".
  Using extension "GL_EXT_bgra".
  Using extension "GL_ARB_texture_cube_map".
  Using extension "GL_EXT_texture_lod_bias".
  Using extension "GL_ARB_point_sprite".
  Using extension "GL_ARB_shading_language_100".
  Using extension "GL_ARB_shader_objects".
  Using extension "GL_ARB_vertex_shader".
  Using extension "GL_ARB_fragment_shader".
  Found special extension function "wglSwapIntervalEXT".

  Compiling shader ->  b-vert.sdr / b-frag.sdr ...
Title: Re: 3_6_10-20071007 used to work, then broke.
Post by: karajorma on March 01, 2008, 02:52:31 pm
Looks like a shader error to me. I've not been keeping up with what you need for them to work unfortunately but I suspect someone who has should be able to advise you.
Title: Re: 3_6_10-20071007 used to work, then broke.
Post by: ShenBear on March 01, 2008, 02:54:52 pm
Ok. Is there another board this should be moved to, or is there someone you can point me to so I can send a PM for him/her to take a look at this?
Title: Re: 3_6_10-20071007 used to work, then broke.
Post by: Wanderer on March 02, 2008, 01:20:55 am
Try disabling the shaders (in troubleshooting section of the launcher). And check if it works then.

Also... have you tried updating drivers?
Title: Re: 3_6_10-20071007 used to work, then broke.
Post by: ShenBear on March 04, 2008, 10:09:01 am
Disabling shader support did it... Drivers were already updated. I wish I knew what exactly was broken, as it used to work just fine... Thanks for your help.