Author Topic: Can't get the Media VPs to take effect  (Read 402 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Can't get the Media VPs to take effect
I can't seem to get the graphical Media VPs to take effect.  I've tried all manner of combinations in the FSO Settings, and the other VPs (audio, HUD, etc) work fine. Seems to be just the ship models that don't. The standard FS2 Game and FS Blue work and the ship models look good in the Technical Database. But in-game, it looks just flat.  I've also installed all of the advanced VPs as well.  I've pasted my full command line below. Let me know if I'm missing something. I just want this to look pretty on my re-play through.
-targetinfo -ship_choice_3d -weapon_choice_3d -3dwarp -warp_flash -fps -fullscreen_window -dualscanlines -rearm_timer -enable_shadows -soft_particles -3dshockwave -aa -fb_explosions -fb_thrusters -fxaa ambient_factor 80 -spec_point 0.3 -spec_static 1.2 -spec_tube 0.3 -bloom_intensity 15 -fov 0.6

 

Offline The E

  • He's Ebeneezer Goode
  • Global Moderator
  • 213
  • Nothing personal, just tech support.
    • Steam
    • Twitter
Re: Can't get the Media VPs to take effect
Please post a debug log. You can get one through Knossos by following this guide (only using Blue Planet instead of Retail FS2, obviously)
Let there be light
Let there be moon
Let there be stars and let there be you
Let there be monsters and let there be pain
Let us begin to feel again
--Devin Townsend, Genesis

 
Re: Can't get the Media VPs to take effect
https://fsnebula.org/log/5f7466a63f9afd740d5a5632
Here you go. This is up to loading the 1st mission in WiH 1.

 

Offline The E

  • He's Ebeneezer Goode
  • Global Moderator
  • 213
  • Nothing personal, just tech support.
    • Steam
    • Twitter
Re: Can't get the Media VPs to take effect
Can you post an in-game screenshot? According to the log, everything should be fine.
Let there be light
Let there be moon
Let there be stars and let there be you
Let there be monsters and let there be pain
Let us begin to feel again
--Devin Townsend, Genesis

 
Re: Can't get the Media VPs to take effect
Here you go.

 

Offline Iain Baker

  • 29
  • 'Sup?
    • Steam
    • Twitter
    • NOMAD's Reviews
Re: Can't get the Media VPs to take effect
Have you ensured you have the 'Display emissive light from ships' checkbox UNTICKED? Ticking that will make everything look flat and terrible.

Also - take a look at these - these might help as they can make a BIG difference. https://wiki.hard-light.net/index.php/Sample_Lighting_Settings?p=wiki/index.php/Sample_Lighting_Settings


I notice your ambient_factor is 80  This is pretty high and will make things look flat. To give you a comparison I use these: -ambient_factor 45 -spec_point 1.5 -spec_static 0.7 -spec_tube 1.8 -bloom_intensity 56 -no_emissive_light
Wanna check out my video games, technology and media website? If so, visit; https://www.nomadsreviews.co.uk/

Interested in hiring my freelance writing, proof-reading, editing, SEO, TTSO, Web Development or Social Media Management services? If so, please visit; https://iainbakerfreelance.co.uk or https://www.fiverr.com/ibfreelance

 
Re: Can't get the Media VPs to take effect
'Display emissive light from ships' is unticked.  I tried copying both Spidey's & Woolie Wool's settings into the custom flags. When I booted, I got 2 error messages:
"Unrecognized command line parameter -spec_exp."
"Unrecognized command line parameter -ogl_spec."
Here's the debug log from that attempt: https://fsnebula.org/log/5f74a2df4a7fd9c4e25a561e

 

Offline The E

  • He's Ebeneezer Goode
  • Global Moderator
  • 213
  • Nothing personal, just tech support.
    • Steam
    • Twitter
Re: Can't get the Media VPs to take effect
Yeah, those screenshots are exactly what I would expect to see given your lighting settings.

'Display emissive light from ships' is unticked.  I tried copying both Spidey's & Woolie Wool's settings into the custom flags. When I booted, I got 2 error messages:
"Unrecognized command line parameter -spec_exp."
"Unrecognized command line parameter -ogl_spec."
Here's the debug log from that attempt: https://fsnebula.org/log/5f74a2df4a7fd9c4e25a561e

Yes, we removed those flags in recent builds because they aren't doing anything with the current renderer.
Let there be light
Let there be moon
Let there be stars and let there be you
Let there be monsters and let there be pain
Let us begin to feel again
--Devin Townsend, Genesis

 
Re: Can't get the Media VPs to take effect
Ok, I'll continue to fiddle with the lighting settings until I get it the way I like.  Thanks all!

  

Offline Nyctaeus

  • The Slavic Engineer
  • 212
  • I made the largest .POF in the universe.
    • Minecraft
    • Exile
Re: Can't get the Media VPs to take effect
'Display emissive light from ships' is unticked.  I tried copying both Spidey's & Woolie Wool's settings into the custom flags. When I booted, I got 2 error messages:
"Unrecognized command line parameter -spec_exp."
"Unrecognized command line parameter -ogl_spec."
Here's the debug log from that attempt: https://fsnebula.org/log/5f74a2df4a7fd9c4e25a561e
Both of those settings are depreciated. Check this page and pick something that's labelled as "Modern light settings". Also check -no_emissive_light flag.
Exile | Shadow Genesis | Inferno | Series Resurrecta  | DA Profile | P3D Profile

Proud owner of NyctiShipyards. Remember - Nyx will fix it!

All of my assets including models, textures, skyboxes, effects may be used under standard CC BY-NC 4.0 license.