Author Topic: Game crashes in M6  (Read 15882 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline torc

  • 210
  • Diaspora SFX engineer
1.02 and still randomly crashing

Due to this:

Code: [Select]
ASSERTION: "snd->info.n_channels == 1" at sound.cpp:666  Sound should be mono! Sound file: Engines_AB_Col_Viper_MK7.ogg
I'll leave it to one of the linux devs to comment, re OpenAL Soft.
Code: [Select]
Initializing OpenAL...
  OpenAL Vendor     : OpenAL Community
  OpenAL Renderer   : OpenAL Soft
  OpenAL Version    : 1.1 ALSOFT 1.14


i'llinvestigate into this... should be a table entry issue: maybe is not ''directly'' sound related.
If this is the problem, i'll convert this sound in mono...no probs.
indossare una divisa può avere un prezzo alto...ma a volte...è troppo alto!!! Bill Adama

  

Offline Swifty

  • Moderator
  • 210
  • I reject your fantasy & substitute my own
I fixed some bugs that may fix the mission 6 crash issue. Try this build out. Extract into your Diaspora folder and run it.

http://www.mediafire.com/?z63edfck5cum65f

 

Offline ark2010

  • 23
Hey!

Thanks for that patch - it appears to have done the job for me.

My rig is
Win 7 64bit
Q6600 Quad core 2 2.3ghz (o/c to 3ghz)
4Gig ram ddr2
geforce 570

using patch 1.0.2

Spolier!

*** Still haven't completed that mission though! Can't seem to board the prometheus - can u do this???? ***


 

Offline danws6

  • 20
That patch fixed the crashes for me too. Cheers!  :)

 

Offline Kobrar44

  • On Suspended Sentence
  • 29
  • Let me tilerape it for you!
    • Steam
Spolier!

*** Still haven't completed that mission though! Can't seem to board the prometheus - can u do this???? ***
Use
Code: [Select]
[spoiler]SPOILER[/spoiler]
Spoiler:
About the prometheus, yes, this is possible, but not really required. Mission should end at some point anyway
Oh guys, use that [ url ][ img ][ /img ][ /url ] :/

 
Any chance we can get that hot-fix for non-Windows platforms or at least directions to fix it ourselves in the source?

 

Offline karajorma

  • King Louie - Jungle VIP
  • Administrator
  • 214
    • Karajorma's Freespace FAQ
Sure. We wanted to make sure it worked in Windows first since that's the majority of our userbase and therefore the majority of people reporting this bug. I'm sure we'll get the Mac and Linux stuff up as soon as we're hearing that this truly has fixed the issue.
Karajorma's Freespace FAQ. It's almost like asking me yourself.

[ Diaspora ] - [ Seeds Of Rebellion ] - [ Mind Games ]

 

Offline Fish

  • 26
  • Nugget
No crashes for me on that build!

(Except into the ceiling of the Theseus' flight pod while attempting to 'thread the needle')
<><

 

Offline dcyde

  • 21
That hotfix didn't fix it for me, running the 1.2 version, crash appears when the 3rd basestar jumps in.

System:

Win7 64bit ultimate
8gb ram
nvidia 560 gtx
I7 860 @ 2,8ghz

 

Offline Swifty

  • Moderator
  • 210
  • I reject your fantasy & substitute my own
Could you verify if the executable you were running was the build I provided here and not something else?

 

Offline karajorma

  • King Louie - Jungle VIP
  • Administrator
  • 214
    • Karajorma's Freespace FAQ
Karajorma's Freespace FAQ. It's almost like asking me yourself.

[ Diaspora ] - [ Seeds Of Rebellion ] - [ Mind Games ]

 

Offline dcyde

  • 21
just tried it with the old collision model, that fixed it for me

 

Offline VPR

  • 26
Seems to be fixed for me now without using the old collisions code, I'll play a bit more tonight just to be sure.

 

Offline Brennus

  • 23
  • Urban Legend
I can confirm that the hotfix has fixed the issue for me as well.
"You know what the chain of command is? It's the chain I go get and beat you with 'til ya understand who's in ruttin' command here."

- Jayne Cobb, "Firefly"

 

Offline Swifty

  • Moderator
  • 210
  • I reject your fantasy & substitute my own
I think it's concluded that I win the Internet.

 
worked for me!

 
Worked for me as well.

 
So it's confirmed
I think it's concluded that I win the Internet.

Not so fast! Still needs to be tested outside of Windows :P Can haz source?

 
Hi all, even with 1.03 patch in place I still crash around the "Evac Raptors" point.  Things are going along just fine and she crashes.  I ran the debug build and besides the horrible fram rates it crashed MUCH earlier.

My system specs:

Core i7 980x @ 4GHz
12 GB DDR3
Win7 x64
NVidia GTX 590
Integreated Creative X-Fi on ASUS Rampage II Extreme

Here's the dump from the debug run:



[attachment deleted by a basterd]

 
So I turned on the old collision model.  Now the mission didn't crash.  However, the Promethesus didn't jump either.  I landed, and then nothing...the mission continued playing.


Edit:  Figured out that if one of the shuttles gets destroyed, the mission cannot continue as it depends on that shuttle being alive near the end of the mission.
« Last Edit: October 14, 2012, 12:37:46 am by Nightstorm »