Author Topic: No models  (Read 1231 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Marduk

  • 24
Somehow, freespace seems to be unwilling or unable to see any model files in either the game or fred, even though all the vps are in the right place, options are pretty, ect ect.

In fact, I was playing the game and everything was fine last night. But tonight, nothing.

whenever I start up a mission it gives the unable to read model file <> message... ect.

And this problem extends to retail too. the models just do not show up anywhere.

I reinstalled the game to a clean drive, and redownloaded mediavps, in case something might have gotten corrupted, but that didnt fix anything.

Does anyone know how I can fix this?

 

Offline Wanderer

  • Wiki Warrior
  • 211
  • Mostly harmless
Run debug build.. Actually follow these instructions..

http://www.game-warden.com/forum/showpost.php?p=62785&postcount=11

Post it here.
Do not meddle in the affairs of coders for they are soggy and hard to light

 

Offline Marduk

  • 24
Code: [Select]
Building file index...
Searching root 'C:\freespace2\mediavps\'
Searching root pack 'C:\freespace2\mediavps\MV_AdvancedEffects.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\mediavps\MV_Assets.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\mediavps\MV_Core.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\mediavps\MV_Effects.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\mediavps\mv_music.vp'
Searching root 'C:\freespace2\'
Searching root pack 'C:\freespace2\root_fs2.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\smarty_fs2.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\sparky_fs2.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\sparky_hi_fs2.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\stu_fs2.vp'
Searching root pack 'C:\freespace2\warble_fs2.vp'
Found 14 roots and 12179 files.
AutoLang: Language auto-detection successful...
Setting language to English
Initializing OpenAL...
  Using 'Generic Software' as OpenAL sound device...
  OpenAL Vendor     : Creative Labs Inc.
  OpenAL Renderer   : Software
  OpenAL Version    : 1.1

... OpenAL successfully initialized!
GR_CPU: Family 6, MMX=Yes
Initializing OpenGL graphics device at 1024x768 with 32-bit color...
  Initializing WGL...
  Requested WGL Video values = R: 8, G: 8, B: 8, depth: 24, double-buffer: 1
  Actual WGL Video values    = R: 8, G: 8, B: 8, depth: 24, double-buffer: 1
  OpenGL Vendor     : NVIDIA Corporation
  OpenGL Renderer   : Quadro FX Go1000/AGP/SSE2
  OpenGL Version    : 1.4.1

and then at the 'end'
Code: [Select]
DDS ERROR: Couldn't open 'SbeamAglow_0000' -- File not found
Freeing all existing models...

full file is below in case there might be something more

Thank you


[attachment deleted by ninja]

 

Offline karajorma

  • King Louie - Jungle VIP
  • Administrator
  • 214
    • Karajorma's Freespace FAQ
WTF is Colossus_Repair.vp? Try without that.
Karajorma's Freespace FAQ. It's almost like asking me yourself.

[ Diaspora ] - [ Seeds Of Rebellion ] - [ Mind Games ]

 

Offline Marduk

  • 24
just a mission. removed it anyway, no change. removed any combination of mediavps. no change.

 

Offline karajorma

  • King Louie - Jungle VIP
  • Administrator
  • 214
    • Karajorma's Freespace FAQ
Hmmmmm. I can see why you're getting the error that gives you. There isn't actually anything for SbeamAglow beyond the EFF file in that VP. Strange.

However that's not the cause of your actual problem. The most likely culprit is a corrupt Sparky_fs2.vp. I've been meaning to do something about that problem appearing for a while but if you have the bandwidth you can simply try downloading it from here.
Karajorma's Freespace FAQ. It's almost like asking me yourself.

[ Diaspora ] - [ Seeds Of Rebellion ] - [ Mind Games ]

 

Offline Wanderer

  • Wiki Warrior
  • 211
  • Mostly harmless
Just in case karajorma's solution didn't work...

Did you change the build you were using? Make any updates to the computer? Anything?

I just wonder this...
Code: [Select]
...
  OpenGL Renderer   : Quadro FX Go1000/AGP/SSE2
  OpenGL Version    : 1.4.1
...

As for the shivanbeamglow error it is known to the FSU team. And appears only with the beta state 3.6.10 mediavps.
Do not meddle in the affairs of coders for they are soggy and hard to light

 

Offline Marduk

  • 24
yeah. I know. old laptop. but it works more than well enough for most games. At least it did anyway.

as for builds, yes, I tried five or so of them with no change. Plus the problem is there with retail all the same, so it might be what kara said. I figured it wouldnt be something like that since Ive never had problems with my retail discs before. I'll see in a few minutes if that was it.

I dont think I updated anything, since I keep the windows update bs turned off. Other than that... I uninstalled truespace 3. But that shouldnt matter, right?

*edit* Looks like it was a corrupt sparky.vp

Thanks everyone.
« Last Edit: February 26, 2008, 02:02:44 pm by Marduk »